Scroll to Top Icon

Det bästa videoalternativet till Patreon

Patreon har vuxit enormt de senaste åren. Även om det är ett enkelt sätt att komma igång är det inte alltid det bästa alternativet för videoskapare på lång sikt.
Det bästa videoalternativet till Patreon

Patreon sägs vara en av de bättre, stora plattformarna för innehållsskapare - framför allt för att de använder prenumerationer, som hjälper skaparna att få bättre kontroll över sina intäkter.

Patreon är dock inte perfekt.

Det är en utmärkt utgångspunkt för innehållsskapare att bygga upp en publikbas på och sluta förlita sig på andra medieplattformar, till exempel YouTube, som plötsligt kan demonetizera ditt innehåll. Men efter ett tag kan även den frihet som publicering av Patreon-videor erbjuder vara begränsande.

Det är därför det är viktigt att söka efter alternativ till Patreon-videor, särskilt om du är en mediebaserad innehållsskapare, som vill bygga upp ditt varumärke. Det finns ingen anledning att begränsa ditt innehåll, ekonomiskt eller kreativt.

Så om du letar efter ett enkelt sätt att lämna Patreon bakom dig och gå vidare till grönare betesmarker, har vi goda nyheter – Streampal erbjuder innehållsskapare av alla de slag en enkel lösning för att sälja sina videor online.

Streampal - Det bästa alternativet till Patreon-video

Streampal erbjuder en enkel lösning för alla innehållsskapare, som påverkas negativt när de publicerar på Patreon.

Oavsett om du är fitnessexpert eller akademisk utbildare (eller vad som helst däremellan), tillhandahåller Streampal alla de resurser som krävs för att säkerställa ditt varumärkes framgång. Du kommer snabbt att upptäcka att publicering av Patreon-videor inte räcker för att få ditt företag att växa.

I motsatsen till Patreon erbjuder Streampal mer än bara grundläggande videofunktioner. Streampal erbjuder dessutom livestreaming, marknadsföringsfunktioner, anpassning och flexibla prissättningsplaner.

Oavsett vilket innehåll du publicerar har Streampal resurserna för att stödja dig och ditt företags tillväxt.

Är du fortfarande inte säker på om ett alternativ till Patreon passar dig? Oroa dig inte - vi ska gå igenom alla anledningarna till att Streampal passar perfekt för ditt varumärke!

Är ett alternativ till Patreon något för mig?

Absolut!

Alla innehållsskapare som publicerar videor kan dra nytta av att lämna Patreon och bygga upp sin egen plattform.

Ta en stund och fråga dig själv, är du:

 • engagerad i ditt företags tillväxt och din ekonomiska framgång
 • redo att lämna restriktiva plattformar, t ex YouTube (lär dig varför du bör lämna YouTube så snart som möjligt, här)
 • skapar ditt eget unika innehåll och letar efter fler sätt att tjäna pengar på dina videor
 • använder Patreon för närvarande, men är missnöjd med plattformens format

Låt inte dig själv och ditt varumärke begränsas genom att förlita dig på Patreon - det kan vara enkelt att göra en övergång till ett alternativ.

Faktum är att Streampal gör det löjligt enkelt att utveckla en unik publiceringswebbplats, ladda upp dina videor, strömma innehåll och bygga din publikbas.

Är du inte säker på vad Streampal kan erbjuda dig, som Patreon inte kan? Läs vidare och upptäck allt du missar om du nöjer dig med att släppa videor på Patreon.

Bygg ditt eget oberoende varumärke

Att göra ditt innehåll unikt och skapa varumärkesauktoritet är viktigt för att bygga en stark, framgångsrik verksamhet. Speciellt för videor.

Innehållsskapare måste anstränga sig för att utveckla unikt innehåll och kämpa mot konkurrenter med liknande stil, allt för att locka nya fans och behålla intresset hos de befintliga.

Om du publicerar ditt innehåll på andra plattformar måste du följa de företagens  riktlinjer och regler. Dessutom tillåts inte så många kreativa designändringar i format och struktur.

På Patreon är det möjligt att lägga till några anpassningar på din målsida - men det går inte att komma undan att det är en Patreon-baserad målsida. Alla spår av ditt varumärkes egen individualitet går förlorade i den röra som Patreon-designen utgör.

Detta gör att din sida smälter ihop med alla andra Patreon-sidor och gör det svårt att skapa en unik varumärkesimage.

Men med Streampal är anpassningen enkel - ingen komplex bakgrund i webbplatsutveckling och design behövs.


Streampal erbjuder olika strukturer som enkelt kan ändras och omformateras för att bygga en visuellt tilltalande målsida som är unik för ditt varumärke. Den kombinerar mallarnas enkelhet med en hel uppsättning kreativa möjligheter att leka med.

Streampal tillhandahåller också teman som är särskilt utformade för att optimera SEO för ditt varumärke. Sökmotorrangering kan avgöra hur nya kunder upptäcker din sida och hur snabbt ditt varumärke växer - en viktig faktor som alla företag, inte bara innehållsskapare, bör fokusera på när de utvecklar en personlig webbsida.

Skapa en gemenskap

Om kunder investerar i ditt innehåll - och din framgång - kan ditt företag bara gynnas.

Ja, Patreon hjälper till att stödja innehållsskapare - men det är dags gå vidare från de grundläggande funktionerna och fokusera på att använda din gemenskap av lojala fans till att tjäna pengar på dina videor.

Det viktigaste sättet att skapa en community online är att erbjuda en mängd innehåll och speciella fördelar för att öka engagemang och kommunikation.

Streampal hjälper skapare att erbjuda ett brett utbud av interaktiva resurser på sina streaming-sidor, inklusive:

 • live-streams och live-streamkommentarer
 • nivåbaserat medlemskap
 • videokommentarer
 • forum
 • medlemsprofiler
 • och mer!

Allt detta kombinerat höjer värdet av ditt varumärke – från bara ännu en videosida, till en mycket trogen grupp av följare. Genom att bygga din egen privata sida och erbjuda möjligheter för publiken att interagera direkt med ditt varumärke kommer ditt innehåll att kännas mer inkluderande - och minnesvärt!

Att lägga upp Patreon-videor kan passa bra just för tillfället, men det passar inte långsiktigt. Förvandla dina nuvarande fans till långvariga följare genom att använda alla inkluderande funktioner som Streampal tillhandahåller.

Publicera dina videor och livestreamar enkelt

Formatet för Patreons videodelningsflöde är inte optimerat för att visa upp ditt toppinnehåll - vilket kan skada dig när du försöker marknadsföra ditt material av hög kvalitet.

Patreons struktur liknar mer sociala medier, vilket gör det möjligt för användare att kronologiskt bläddra igenom flödet. Det kan inte heller ändras. Med Streampal kan du enkelt anpassa din webbplats för att lyfta fram ditt bästa arbete, presentera nytt innehåll och dra in nya kunder.

Patreons nuvarande format är särskilt oroande för fans som besöker din sida för första gången, eftersom det är omöjligt att markera dina bäst presterande videor. Om du snabbt vill fånga din publiks uppmärksamhet är Patreon inte rätt plats att göra det.

Streampal är ett fantastiskt alternativ till Patreon, eftersom det är enkelt att organisera ditt innehåll - på vilket sätt du vill!

Att markera ditt bästa innehåll gör att ditt varumärke verkar mer professionellt och ger den bästa bilden av ditt företag.

Men hur är det med live-streaming?

Bra fråga!

Live-streaming är en ständigt växande bransch, som bara kommer att bli större och större med tiden. Faktum är att live-streaming förväntas öka med 21% varje år.

Alla innehållsskapare bör dra nytta av livestreaming för att bygga sitt varumärke och få högre intäkter.

Live-streaming ger användarna en chans att känna sig närmare sina favoritinnehållsskapare. Det är en annan upplevelse jämfört med att bara ladda upp videor och låta användare titta på dem på egen hand. En som du verkligen kan tjäna pengar på.  

För närvarande tillåter inte formatet på Patreons plattform direkt live-streaming - istället måste du tillhandahålla en länk till din live-stream publicerad via en annan plattform. Låter krångligt, eller hur?

Det är därför det är bäst att röra sig bort från Patreon, mot ett videoalternativ som Streampal, som hanterar allt på samma, lättanvända plattform.

Streaming på Streampal är enkelt - allt du behöver göra är att förbereda ditt inspelningsmaterial så gör vi resten. Med nedräkningar för live-evenemang, automatisk inspelning och livechattfunktioner kan du bygga upp förväntan och interagera med din publik som aldrig förr!

Streampal ger också användarna möjlighet att erbjuda live-streams som en del av en prenumeration eller pay-per-view - något som inte kan göras när du streamar Patreon-videor.

Så, totalt sett, om du letar efter det bästa sättet att ladda upp innehåll och skapa live-streams är det bättre att söka efter ett alternativ till Patreon.

Marknadsför ditt publicerade innehåll

Nu när du har innehållet och plattformen är marknadsföring nästa steg. För att tjäna pengar på dina videor måste du ha tittare. Även om du gör riktigt intressant, livsförändrande innehåll, spelar det ingen roll om ingen kan se det.

Statista

Patreon är ett fantastiskt program att använda om du har en väletablerad följarbas - det är dock inte så användbart för att marknadsföra innehåll och bygga upp ditt företag. Fokus ligger på intäktsgenerering, inte på tillväxt.

Och även om det är fantastiskt att tjäna pengar på dina videor online bör det inte vara ditt enda fokus som varumärkesägare.

Att få kontakt med nya kunder och ständigt få ditt varumärke att växa är viktigt för ditt företags utveckling - och även för att du ska få intäkter. Streampal är väl medvetna om det. Därför har alla användare tillgång till data och analyser för att skapa effektivare marknadsföringskampanjer och söka ytterligare tittare.

Mer specifikt kan Streampal erbjuda:

 • videoanalys
 • antal visningar
 • minuter tittade
 • genomsnittliga procentsatser
 • och andra verktyg för videomarknadsföring och analys

... Allt detta kan hjälpa dig att optimera ditt innehåll för att bättre nå din publik. Genom att begränsa informationen om din specifika räckvidd kan du bestämma hur du ska hålla dina kunder engagerade hela tiden.

Expandera till appar

Även små företag behöver appar. Det beror på att vi mer och mer förlitar oss på våra telefoner – och mindre på stationära datorer –  för att konsumera media.

Statista


Mobiltelefoner är bekväma och lättillgängliga, så att tittare kan se sitt favoritinnehåll var de än befinner sig under sin hektiska dag. Och användningen beräknas bara öka mer för varje år som går.

Dessutom är traditionell TV och olika kabelleverantörer inte längre intresserade av genomsnittskonsumenten – vilket kan ses i den snabba tillväxten av direktuppspelningsföretag som Hulu, Netflix och Amazon.

Det är därför även små varumärken behöver investera i att utveckla en fristående mobilapp. Att nå ut till sina kunder på PC-anpassade sidor räcker inte längre. Genom att skapa din egen mobilapp kan du tillgodose dina fans behov oavsett plats.


Streampal samarbetar med innehållsskapare för att hjälpa till att bygga den perfekta appen för ditt företag och din publikbas.

Investera i framtiden för ditt varumärke genom att ha din egen app och få ditt innehåll att sticka ut från dina konkurrenter.

För närvarande har Patreon en mobilapp tillgänglig som låter din publik se ditt innehåll - men gör inget för att göra ditt innehåll distinkt.

Det är lätt för ditt innehåll att försvinna i mängden i Patreons tidslinjesortering.

Med Streampal kan du enkelt hyra en app, som är fullt utvecklad och anpassad exakt för att passa dig. Med din nya mobilapp kan du nå dina fans när och var som helst – bygga upp din community och stärka ditt varumärke.

Slutsats:

Du har redan fått ut allt som finns att få hos Patreon - så det är dags att gå vidare!

Patreon kan initialt ha varit en bra start för ditt företag, men faktum är att det helt enkelt inte är det bästa alternativet – och självklart bör du alltid sträva efter det bästa för ditt företag.

Njut av all frihet och kreativitet som Streampal erbjuder och fokusera på att skapa det bästa nya innehållet för ditt varumärke istället. Det är enkelt att bygga upp din publikbas och förbättra dina intäkter utan att ta bort tid från andra aspekter av ditt företag.

Trots allt är Streampal mer än bara en publiceringsplattform. Upprätta varumärkesautoritet, förbättra dina digitala marknadsföringskampanjer, engagera dig med din online-community – och så får vi inte gömma, tjäna pengar på dina videor – allt med hjälp av Streampal!

Håll dig uppdaterad

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få de senaste insikterna, strategierna och kampanjerna direkt till din inkorg.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Starta din kostnadsfria 14-dagars provperiod med Streampal