Scroll to Top Icon

Sju anledningar till att människor betalar för innehåll när de kan få det gratis

Internet är ett stort hav av information och innehåll som mestadels är gratis - så varför betalar folk för det?
Sju anledningar till att människor betalar för innehåll när de kan få det gratis

Internet exploderar med oändliga mängder innehåll, som alla är tillgängliga med en knapptryckning.

Lektioner, information, underhållning - nästan allt kan nås omedelbart och i de flesta fall gratis.

Som innehållsskapare som vill tjäna pengar på sina videor kan det verka skrämmande att försöka ta ut ett pris för sitt innehåll när så mycket annat är gratis på internet.

Men var inte rädd.

Människor är redan villiga att betala för innehåll

Studier har gång på gång visat att människor betalar för bättre kvalitet och innehåll.

Särskilt för att stödja de personer och varumärken som de älskar.

Plattformar som Streampal gör det enkelt att publicera och tjäna pengar på dina videor.

Det finns många anledningar till att din publik är villig att betala för innehåll.


1. I nästan alla branscher betalar människor mer för bekvämlighet.

Tänk på en livsmedelsbutik jämfört med en snabbmatsrestaurang. I båda fallen kan du fortfarande få en måltid att äta. Även om det kan vara billigare att köpa matvaror från en stormarknad och laga maten själv totalt sett, kan det ta mycket tid och planering - och ibland kan resultatet bli lite mediokert.

På en snabbmatsrestaurang kan kostnaden vara lite högre än om du lagar maten själv, men maten serveras snabbt och kvaliteten är (normalt) av en viss standard.

Samma sak gäller för internetinnehåll.

Det kan vara billigare att söka igenom allt gratisinnehåll för att hitta något som är värt att titta på, men det tar mycket tid och ansträngning.

Om en kund däremot vill betala för innehåll kan han eller hon enkelt få tillgång till högkvalitativa videor om ämnen som han eller hon gillar.

Om en kund försöker söka efter innehåll på egen hand måste han eller hon tänka på följande:

  • Vilken är deras kunskapsnivå?
  • Hur mycket tid kan de avsätta?
  • Har innehållet innehåll som utvidgar det aktuella ämnet?
  • Är innehållet pålitligt?
  • Är det verkligen värt min tid att titta på det här?

Det krävs en hel del försök och misstag för att tittarna ska kunna söka igenom allt gratis innehåll för att hitta exakt det de vill se.

Genom att prenumerera på en innehållsskapare och välja att betala för innehållet kan tittarna slippa allt detta krångel och få omedelbar tillgång till det de söker efter.

Det är en win-win-situation för alla!

2. I livet finns det inget värdefullare än din egen tid.

Så slösa inte bort din dyrbara fritid från arbetet eller studierna genom att gräva igenom den överväldigande mängden innehåll som finns på internet - särskilt inte när mycket av det innehållet saknar substans och professionalism.

I stället är det mycket mer kostnadseffektivt för tittarna att betala en liten prenumerationsavgift för att få tillgång till premiuminnehåll. Detta gäller särskilt för eLearning-kurser, där lektioner som presenteras online kan vara mycket billigare än lektioner på plats - och dessutom mycket mer lättillgängliga!

Om kunderna jämför priset för tillgången med mängden innehåll de får, blir det tydligt att valet att betala för innehåll är en bra investering. De flesta prenumerationskostnader ligger mellan 5 och 20 dollar och erbjuder otaliga timmars videotillgång.

För priset av en till fyra koppar kaffe kan man få tillgång till högkvalitativt material utan risk!

Gratis innehåll kan verka lockande, men det kan ha andra dolda kostnader. Dessa kostnader kan vara i form av många popup-annonser, oavbrutna reklamfilmer eller invasiva tredje parter som försöker stjäla personuppgifter.

Det är inte roligt.

I slutändan är det mycket enklare - och mer kostnadseffektivt - att betala för innehåll, vilket är exakt varför så många redan väljer att göra det!

3. När det gäller gratis innehåll finns det ingen garanti för materialets kvalitet.

När det gäller gratis innehåll finns det ingen garanti för materialets kvalitet. När kunderna betalar för innehåll kan de vara säkra på att videorna de prenumererar på är av högsta kvalitet.

En studie visar att nästan fyra av tio vuxna under 35 år är villiga att betala för innehåll som rör dagliga nyheter.

Det beror på att människor uppskattar högkvalitativt innehåll - särskilt när det gäller nyheter, utbildning och underhållning.

Tänk dig att någon vill lära sig att laga mat.

Det finns otaliga gratis videor på plattformar som YouTube. Många av dessa videor läggs dock upp av hobbyister, inte av professionella, och det finns ingen kvalitetsstandard bland videorna.

Det kan också vara svårt för tittarna att gå vidare med sina studier genom gratis videor. De kanske kan hitta en bra instruktionsvideo - till exempel om hur man vispar - men de kan inte hitta en video som förklarar nästa steg i processen.

Med onlinekurser med betalt innehåll kan kunderna veta exakt vilka lektioner de kommer att få, vilka mål de kan uppnå och vilken kvalitet instruktionerna har.

Streampal gör det enkelt att bygga din egen professionella streamingplattform. Med en rad olika anpassningsalternativ, marknadsföringsstöd och prisplaner är det lätt för innehållsskapare att övergå från andra plattformar som YouTube.

Slösa inte en enda sekund - börja skapa din egen högkvalitativa prenumerationsbaserade plattform idag!

4. Om någon ger bort något gratis brukar det finnas en anledning till det.

Tänk på de gratisprover som en marknadsförare kan dela ut på gatan - en ryggsäck i vinyl, en frisbee i plast, kanske en kopp med företagets logotyp på sidan. Det är alla föremål som lätt glöms bort av användaren och som nästan inte innehåller något värde.

Jämfört med att köpa ett högkvalitativt föremål i en butik eller direkt från ett företag är skillnaden tydlig.

Samma sak gäller för innehåll som finns på Internet. Ofta är gratis innehåll mycket mindre tillförlitligt än abonnemangsbaserat innehåll.

Men det är inte allt...

Personer som betalar för innehåll är mycket mer benägna att få mer värde av sin tillgång än de som inte betalar.

Detta fenomen kan förklaras med begreppet ’sunk cost fallacy’.

Människor är mer villiga att lägga ner tid och kraft på något om de redan har investerat pengar i det.

Om människor betalar för innehållet är de därför mer motiverade att använda det på bästa sätt - betalt innehåll är alltså ett perfekt scenario för både kunder och skapare!

5. Människor älskar att ha kontakt med varandra.

Människor bildar snabbt grupper med andra likasinnade, och även om detta kan verka som ett föråldrat grottmänniskobeteende är det ett drag som fortsätter även i vår moderna tid.

Människor gillar att höra till.

I vårt moderna samhälle delar människor in sig i gemenskaper och grupper på grundval av en rad olika faktorer - ålder, kön, bostadsort och till och med hobbies och intressen.

Det finns redan otaliga framgångsrika plattformar på nätet där fans gärna stöder sina favoritskapare med pengar, till exempel Patreon eller Twitch. På dessa servrar kan tittarna känna sig mer välkomna på grund av den nära sammanhållna gemenskap som skapas och är mer villiga att bidra ekonomiskt.

Genom att fastställa ett pris för medlemskap kan skaparna dra nytta av kundernas intresse för att vara en del av en större grupp och skapa en djupare kontakt med sina fans.

Undrar du fortfarande om det är värt att be tittarna betala för innehållet? Vi har svaret!

En månadsavgift är trots allt ett litet pris som konsumenterna betalar för en känsla av tillhörighet och tillgång till en stödjande gemenskap.

6. Fråga vem som helst - reklam är det mest irriterande när man tittar på innehåll.

De avbryter viktiga moment i materialet, stoppar inlärningsflödet och skapar en buffert i början av videon som kan avskräcka dig från att ens fortsätta titta på videon.

Oavsett vilket innehåll du tittar på finns det inget värre än att du omedelbart får ett slut på det roliga - följt av en röst som försöker övertyga dig om att köpa en försäkring, ny teknik eller något annat däremellan.

Tittare över hela världen betalar redan för premiumtillgång till de reklamfria versionerna av sina favoritplattformar, som Spotify Premium eller Youtube Plus - vilket visar hur populärt det är att betala för innehåll!

När det gäller Spotify Premium ökade antalet betalda abonnenter med 32 % varje år.

För många tittare kan gratis innehåll verka lockande, men inte till priset av oavbrutna reklamavbrott.

Den exakta procentandelen människor som är villiga att betala för innehåll varierar beroende på inkomstnivå - men i genomsnitt visar data hur redo globala kunder är att betala för en verkligt reklamfri upplevelse.

Genom att använda en streamingplattform som Streampal kan innehållsskapare enkelt skapa prenumerationsbaserade betalningsmetoder som minskar annonser men ger intäkter. Läs mer här!

7. Det finns en hel del innehåll på Internet. Det kan vara tidskrävande och överväldigande att gå igenom alla dessa videor och länkar och material - (och allt annat som finns att se).

Att ha tillgång till för mycket material kan leda till överbelastning. Det beror på att det finns en nästan oändlig mängd innehåll och en mycket, mycket begränsad tid för att se allt.

I stället är det lättare att slappna av och ta det lugnt när man vet var man kan få tillgång till högkvalitativt innehåll.

Men om du fortfarande undrar om tittarna verkligen kommer att betala för att minska överflödet av innehåll, så var inte orolig - prejudikatet för att betala för innehåll har redan fastställts.

Enligt en undersökning från Pew Research Center har minst 65 procent av internetanvändarna betalat för innehåll tidigare. Bland de personer som var villiga att betala för innehåll betalade många av dem för flera olika typer av innehåll på nätet.

Det betyder att det är lättare än det verkar att övertyga tittarna om att betala för innehåll - eller mer specifikt för ditt innehåll - än vad det verkar. Och det beror helt enkelt på att kunderna redan mer än gärna betalar för premiuminnehåll på nätet.

Se bara till att du har en attraktiv plattform och en genomtänkt prissättningsplan för ditt innehåll! Om du är osäker på hur du ska bestämma dig för en transaktionsmodell kan du läsa några tips och tricks här.

Slutsats:

Det finns otaliga anledningar till varför människor mer än gärna betalar för innehåll på nätet - även om det finns annat material som är gratis!

Med detta i åtanke är det dags att börja tjäna pengar på ditt innehåll.

Om du letar efter en plattform som kan hjälpa dig att tjäna pengar på ditt innehåll är Streampal rätt plats för dig!

Med Streampal kan du enkelt bygga en webbplats för videostreaming som gör det enkelt för tittarna att betala för innehållet. Med prissättningsplaner som sträcker sig från det allra nödvändigaste till heltäckande tjänster är det lätt för alla medieföretagare att sälja sitt innehåll.  

För dem som redan publicerar sitt innehåll på stora medieplattformar som YouTube eller TikTok - gratis - är det dags att byta till en plattform som ger dig fullständig kreativ kontroll och sätter ditt varumärke först!

Håll dig uppdaterad

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få de senaste insikterna, strategierna och kampanjerna direkt till din inkorg.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Starta din kostnadsfria 14-dagars provperiod med Streampal