Scroll to Top Icon

Hur man säljer videor online och skapar ett framgångsrikt VOD-företag.

Innehållsskapare använder inte längre annonser för att tjäna pengar på sina videos. Istället skapar de sina egna VOD-plattformar där de säljer sina videos. Vilket resulterar i mycket högre intäkter!
Hur man säljer videor online och skapar ett framgångsrikt VOD-företag.

Internet är känt som ett stort hav av innehåll där videor enkelt kan ses - främst gratis. Med webbplatser som Youtube kan man till och med tro att det är omöjligt att sälja sina videos online. Men det stämmer faktiskt inte!

Det är inte bara möjligt att sälja videor online och tjäna pengar, utan du kan tjäna mycket pengar på det. Det finns tusentals människor som tjänar stora pengar på att sälja videoinnehåll inom sin respektive nisch.

Denna ukulele-lärare tjänar konsekvent 7 000 USD + varje månad genom att lära människor att spela ukulele. Om han kan göra det, kan du också!  

Att välja rätt plattform är dock helt avgörande. Det är nyckeln till att få jämna intäkter försäljning av videor. Traditionella plattformar som Youtube räcker ofta inte för att försörja innehållsskapare.

Den framtida intäktsgenerering för video ligger i att skapa VOD-plattformar. Inte bara är VOD-plattformar ett överlägset sätt att sälja videor online, utan det ger också en bättre användarupplevelse.

Om du undrar hur det överhuvudtaget är möjligt att tjäna pengar på VOD och direktuppspelningsplattformar, så kan du sluta oroa dig. Det är lättare än någonsin att börja sälja videor online genom att använda resurser som Streampal.

Med Streampal kan innehållsskapare enkelt skapa video-on-demand-plattformar för att sälja sina videor, samtidigt som de behåller kontrollen över sitt innehåll och sin verksamhet.

Var ett steg före dina konkurrenter genom att byta till on-demand-baserade plattformar och börja sälja dina videor online! Kom ihåg att VOD-marknaden växer starkt och det är nu du ska ta chansen!

Statista


Hur du säljer dina videor online

Att sälja dina videor online behöver inte vara ett utmanande hinder. Genom att följa dessa tydliga steg är du redo på nolltid.

  • Upprätta din nischmarknad
  • Utveckla ditt innehåll
  • Bestäm vilken on-demand-modell som passar ditt innehåll
  • Bygg din webbplats kreativt
  • Utöka dina plattformar till appar
  • Marknadsför, marknadsför, marknadsför

Nu kommer vi att titta närmare på vart och ett av dessa steg mer detaljerat—

Etablera din nischmarknad:

Innan du kan sälja videor måste du bestämma vilken typ av videor du ska skapa. Att etablera din nisch och målmarknad för ditt varumärke är utan tvekan ett av de viktigaste stegen för att effektivt bygga ditt företag.

Undersök din potentiella nisch noggrant på en mängd olika plattformar för att avgöra om det finns en efterfrågan på - eller överskott av - vad du planerar att fokusera på.

Det är viktigt att hitta ett ämne som intresserar dig men som inte redan är övermättat på marknaden. Att skapa och försöka sälja videor online för ett ämne som redan har mycket välgjort innehåll kommer att göra det svårt att fånga nya fans.

Människor vill titta på videor online som är unika, så försök leta efter ett nischområde där du kan sticka ut!

Utveckla ditt innehåll:

Nästa steg efter att du har bestämt det nischämne du vill täcka i dina videor är att göra mål och genomföra lite forskning om ämnet. Tänk på vad du vill uppnå med ditt innehåll eller hur du kan göra ditt innehåll unikt för konkurrenter.

Det är också en bra idé att överväga vilken typ av publik du vill locka till ditt varumärke. Några viktiga målgrupper att tänka på inkluderar bland annat åldersgrupp, intressen, livsstil och plats.

Om du vill utveckla ett större varumärke, tänk på andra plattformar och typer av media du kan expandera till, till exempel podcasts, artiklar och e-böcker. Att ha en mängd olika material kan attrahera en bredare publik och göra ditt varumärke distinkt från konkurrenter.

Var noga med att investera i bra utrustning för att spela in dina videor, om du inte redan har gjort det. Om du har budgeten kan anställning av ett professionellt filmteam hjälpa till att se till att ditt innehåll är av hög kvalitet, särskilt om du saknar egen film- och redigeringserfarenhet.


Efter du har filmat klart är det dags att ladda upp ditt material.

Undersök olika typer av plattformar som finns tillgängliga för att publicera ditt innehåll på. Om du vill publicera videor online finns det en mängd olika alternativ - nyckeln är dock att hitta en ansedd plattform som värdesätter sina skapare och erbjuder både stöd och möjlighet för skapare att tjäna pengar på sitt innehåll.

Streampal hjälper skaparna att bygga sin egen plattform för att publicera och sälja videor online. Det är anmärkningsvärt enkelt att organisera och ladda upp innehåll med Streampal. Oavsett om du laddar upp gammalt innehåll, länkar till tidigare publicerade videor eller släpper något helt nytt, gör Streampal det enkelt att nå ut med ditt kreativa arbete till din publik.

Streampal optimerar också video för både mobil- och datoråtkomst. Eftersom fler och fler människor går från traditionella enheter mot mobilstreaming on-the-go, är det viktigt att göra det enkelt att komma åt ditt innehåll. Schemaläggning underlättar också, vilket ger innehållsskaparna flexibilitet till sina uppladdningar.

Bestäm vilken on-demand-modell som passar ditt innehåll:

Den typ av betalningsstruktur som du använder för att sälja videor online är en av de viktigaste sakerna att tänka på när du planerar ditt varumärke - speciellt om du verkligen vill förvandla dina videoklipp till pengar.

När man bestämmer vilken typ av transaktionsmodell som ska användas för att sälja videor är dessa tre de vanligaste:

Subscription-Based Video on Demand (SVOD): I den prenumerationsbaserade modellen betalar kunder en fast avgift för tillgång till innehåll. Vissa företag, som Netflix, debiterar varje månad. Bestäm vilken faktureringsperiod som fungerar bäst för dig och ditt varumärke.

Transactional Video on Demand (TVOD): Även känd som en engångsköp, en TVOD-modell gör det möjligt för din publik att välja specifikt vilka videor de vill se (och betala för).

Medan TVOD kan låta din publik få en liten smak av ditt innehåll och göra det enkelt för förstagångs-tittare att se på ditt innehåll genererar det mindre intäkter än en prenumerationsbaserad modell.

Ad-Based Video on Demand (AVOD): Intäkterna tjänas av annonser som intergreras med ditt innehåll. Var försiktig med den här metoden - annonsörer kan försöka begränsa vilken typ av innehåll du tillåts publicera baserat på deras egna företagsimage. AVOD genererar vanligtvis också mindre intäkter än andra transaktionsmodeller.

Generellt sett är subscription-based video on demand-modellen (SVOD) den mest effektiva modellen för innehållsskapare att använda. Det är ett mer lönsamt sätt att sälja videor online eftersom betalningen är konsekvent och innehållet är lätt för kunderna att komma åt.

Alternativt kan du använda en kombination av olika övergångsmodeller för att tjäna pengar på dina videor och ditt företag. Till exempel, medan allmänt innehåll kan nås via en prenumeration, kan specialfunktioner köpas med en TVOD-modell.

Bygg din webbplats kreativt:

Om din plattform inte fångar uppmärksamhet kan det vara svårt att bygga upp din publik - och därför utmanande att tjäna pengar på dina videor.

Det finns ett antal sätt att göra ditt innehåll mer kreativt och attraktivt för potentiella fans. Detta inkluderar att ändra färgscheman, strukturen på din webbplats, logotyper och banners och mer.

Oroa dig inte —Streampal gör det enkelt att anpassa alla aspekter av din webbplats.

Det är perfekt, särskilt om du inte har en bakgrund inom webbdesign eller en speciell kodutbildning. Prova dig fram med alla funktioner som Streampal erbjuder. Fokusera mer på ditt innehåll och mindre på att lära dig utmanande teknisk kunskap.

Utöka dina plattformar till appar:

Eftersom mobilströmning blir alltmer populärt är det en bra idé att utveckla din egen app. Att ha en app för ditt varumärke gör det enkelt att titta på dina videor - när som helst och var som helst.

När allt kommer omkring innebär enklare åtkomst att det är lättare att sälja videor online och tjäna pengar på ditt innehåll.

Det är enkelt att skapa din egen app med Streampal. Begär bara att utveckla en app och kommunicera din vision med Streampal. Du har din egen OTT-streamingapp klar på nolltid!

Marknadsför, marknadsför, marknadsför:

Även om du skapar de mest intressanta videorna på internet kan du inte tjäna pengar på videor online om ingen ser dem.

Det är därför som marknadsföring är ett av de viktigaste stegen som alla videoskapare bör satsa på om de vill sälja videor online.

Marknadsför dina videoklipp på alla tillgängliga medieplattformar - YouTube, Twitter, Facebook, en e-postlista och så vidare. Var extra noggrann med att fokusera på områden som din målgrupp använder oftare.

Och om du fortfarande släpper innehåll på andra plattformar som YouTube, använd dessa plattformar för att markndsföra din egen webbplats.

Oavsett vilken metod du använder för att nå ut till din publik, se till att du marknadsför ofta och konsekvent.

Luce Media

Hur man INTE ska sälja sina videor online

De mest populära plattformarna är ofta inte de mest lönsamma plattformarna.

Åtminstone är det verkligen fallet för YouTube, som tar 45% av vinsten som ditt innehåll tjänar. Det är därför det är så viktigt för skapare att utveckla sin egen webbplats och bli ekonomiskt oberoende från de stora medieplattformarna.

Du kan läsa mer om YouTube-demonetization och hur du kan undvika det här.

Jämfört med VOD-streamingplattformar, som Streampal, som fokuserar på skaparens behov och krav snarare än annonsörerna. Det ger också skapare mer kontroll och låter dem publicera det innehåll de själva vill, utan att behöva oroa sig för att plötsligt förlora sina inkomster.

Det är också en stadigt ökande marknad, vilket innebär att det finns en större potential att tjäna ännu mer pengar också i framtiden!

Om du bestämmer dig för att fortsätta publicera videoklipp på YouTube, ändra då inställning till hur du använder webbplatsen. Istället för att lita på plattformen för att generera alla dina intäkter, använd den mer som ett marknadsföringsverktyg för att bygga upp din publik.

Överväg att skapa trailers och teasers för att få tittarna intresserade i ditt innehåll. Rikta sedan de nya fansen till din online-streamingplattform, där de kan köpa tillgång till ytterligare material. Lägg upp ditt mest lockande innehåll på Streampal där endast betalda prenumeranter kan komma åt det.

Det hjälper dig att generera intäkter för ditt företag och säkerställer att ditt arbete inte utnyttjas av stora företag.


Att bara förlita sig på företag som YouTube för att tjäna pengar på videor online är inte längre effektivt. Framtiden ligger i att sälja dina videor smart på plattformar som Streampal.

Kan jag bygga en streamingsida på egen hand?

Kort sagt, ja, du kan bygga en streamingsida på egen hand.

Men om du inte har förkunskaper om kodning och webbplatsutveckling eller har en budget som är tillräckligt stor för att betala för en professionell webbplatsutvecklare, är det helt enkelt inte realistiskt att bygga en streamingsida på egen hand.

Lyckligtvis finns det plattformsleasingföretag, som Streampal, som hanterar alla tekniska detaljer och ger dig kreativ kontroll över ditt eget innehåll och ekonomiska beslut.

Så, hur exakt kan ett företag som Streampal hjälpa dig?

Först och främst förenklas streamingprocessen med Streampal. Det gör att innehållsskapare med helt olika bakgrunder enkelt kan ladda upp sina videor. Istället för att investera massor av pengar i att bygga upp din egen streamingplattform, arbetar Streampal med innehållsskapare för att utveckla en attraktiv, lättanvänd plattform för att dra in fans och stödja ditt varumärkes tillväxt.

Med Streampal är det också enklare än någonsin att tjäna pengar på ditt innehåll och sälja videor online. Med våra flexibla monetization-planer för intäktsgenerering kan skapare sätta sina egna priser och hur de vill ta betalt för sitt innehåll. Oavsett om du vill sälja engångsinnehåll eller debitera månadsprenumeranter, ser Streampal till att oavsett vilken metod du väljer är det enkelt för nya fans att betala för ditt innehåll.

Tror du att det är allt Streampal har att erbjuda? Tänk om.

Genom att bygga din egen webbplats med Streampals tjänster får du tillgång till ett antal mycket fördelaktiga marknadsföringsverktyg och statistik. Du kan använda dessa verktyg för att förbättra ditt varumärke och enkelt marknadsföra ditt innehåll till en bredare publik. Att försöka marknadsföra på egen hand - utan verktyg eller resurser - kan vara en tidskrävande utmaning. Streampal gör det enklare än någonsin att analysera ditt företags data och räkna ut det mest effektiva sättet att optimera ditt innehåll.

Så även om du verkligen kan bygga din egen streamingsida för att sälja videor online, varför skulle du? När allt kommer omkring hjälper Streampal dig inte bara att bygga din egen webbplats utan ger dig också otaliga andra resurser som hjälper dig att växa ditt varumärke.

Om du är intresserad av att höra mer, läs vår artikel om hur du bygger din egen OTT-streamingplattform 2021!

Slutsats

Om du vill sälja videor online och bygga ett långvarigt företag från ditt kreativa innehåll, slösa inte din tid på giriga plattformar som YouTube. Framtiden för skapande av lönsamt innehåll ligger i att sälja videor on-demand. Plattformar som Streampal erbjuder videoskapare en enkel och lukrativ metod för att publicera sitt innehåll.

Streampal är väl lämpad för att hjälpa en mängd olika innehållsskapare - utbildare, yogainstruktörer, självhjälpsguruer. Oavsett vad din nischmarknad är, använd Streampal som en resurs för att tjäna pengar och nå en bredare publik.

Om du vill sälja dina videor via en prenumerationstjänst, starta din egen OTT-streamingsida eller publicera ditt innehåll enkelt, då är Streampal perfekt för dig!

Håll dig uppdaterad

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få de senaste insikterna, strategierna och kampanjerna direkt till din inkorg.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Starta din kostnadsfria 14-dagars provperiod med Streampal