Scroll to Top Icon

Hur gratis videoinnehåll leder till fler betalande prenumeranter

Att erbjuda gratis videoinnehåll är ett av de bästa sätten att locka till sig nya tittare och konvertera dom till betalande månadsabonnenter, men det är fortfarande underskattat. Så här kommer du igång.
Hur gratis videoinnehåll leder till fler betalande prenumeranter

Låter det konstigt? Hela poängen med att ha din egen videotjänst är att bygga upp din kundbas och intäkter, eller hur? Såklart, men det är därför gratis innehåll är ett utmärkt sätt att locka in nya kunder.

Skulle du köpa en biljett till en film utan att se trailern..? Nej, just det. Det skulle inte jag heller. Tänk på gratis innehåll som trailern för din videotjänst. När tittarna får ett smakprov av vad du har att erbjuda är de mer benägna att registrera sig.

Fler och fler människor vänder sig till streamingtjänster och online-video idag än någonsin tidigare - särskilt i dessa tuffa tider. Oavsett om du behöver en personlig träningsrutin, läxor eller få dig ett rejält skratt för att slappna av efter en tröttsam dag - online-videor har allt du behöver.  

Många organisationer testar att använda livestreamingbranschen för att öka sina intäkter. Nya studier visar att antalet personer som började streama videor online ökade med 12% det senaste året.

Denna enorma tillväxt drivs av den globala pandemin som tvingat miljontals människor att tillbringa mer tid i sina hem. De flesta av oss hittar underhållning i nya filmer, TV-program och digitala videor. Men att lära sig något online har också blivit mer lockande, med tusentals förinspelade kurser och handledning som erbjuds online.

Även om det var länge sedan tittarna övergav traditionell TV, har den stora mängden av lätttillgängligt videoinnehåll stärkt streamingtjänsternas framgång. Med den uppsjö av videoföretag som har dykt upp, hur kan du vara ett steg före dina konkurrenter?

Organisationer som erbjuder gratis videoinnehåll kan locka en helt ny publik. Även om det verkar kontraintuitivt att ge bort dina produkter gratis, ger det fler fördelar än du anar, och ökar dina möjligheter att tjäna mer pengar.

Ett av de mest effektiva sätten att generera leads och kundkonvertering är genom attraktiva erbjudanden. Medan du ökar organisk trafik, med fler människor som streamar från din webbplats, ger det också större chans att konvertera dem till betalande kunder.

Här är en närmare titt på fördelarna med gratis videoinnehåll och de bästa sätten att utnyttja dem för att få ditt företag att växa.


Hur företag drar nytta av gratis provperioder

Alla gillar gratis. Rättare sagt, alla älskar gratis! Även om det som är gratis bara är tillgängligt under en begränsad tid, kommer konsumenterna att vilja prova. Genom att hoppa över trösklen med registrering kan konsumenterna ge din tjänst en chans - det är därför gratis provperioder är så viktiga.

Gratis provperioder är också en effektiv marknadsföringsstrategi för att visa upp videokvaliteten. Dubbelt upp med andra ord. Din målgrupp får chansen att testa din tjänst och blir uppmuntrade när de ser ditt innehåll.

Tittare utnyttjar ofta provperioden för att titta på ett par videor och se om de antingen underhålls eller lär sig något värdefullt. Om ditt innehåll är i deras smak, tvekar de inte att köpa det du erbjuder.

Samtidigt eliminerar det risken att de spenderar pengar på något som de inte tycker är värt det.

Tittar man på undersökningar från stora streamingföretag, som Netflix och Amazon Prime Video, är det uppenbart att dessa tjänster gynnas av kostnadsfria provperioder.

Netflix avslöjade att det har varit effektivt för dem att erbjuda gratis provperioder, med hela 93% kundkonvertering.

Däremot har Amazon Prime Video haft en lägre kundkonvertering på cirka 73%. Ändå är resultaten fortfarande lovande.

Det finns ingen risk med att erbjuda gratis videoinnehåll som ett marknadsföringsverktyg. Så länge du litar på produktens värde kan du vara säker på att dina gratiskunder kommer att bli framtida betalande kunder. En provperiod är det perfekta tillfället för dem att prova ditt innehåll och bedöma om de gillar det på lång sikt.

Säkerställ högre kundkonvertering genom att tillhandahålla kvalitetsinnehåll

Vi har alla olika smak och preferenser. Vi går mot en era av digitalisering och kan hitta nästan allt vi behöver online. Denna enorma mängd information har skapat ett oändligt antal ämnen online och en publik som är dedikerade till dem.

Innehållsskapare kan fånga sina tittare i fängslande berättelser. Berätta för dem på ett sätt som är både underhållande och rörande. Videos som ger visdom och kunskap alltid de som ger de högsta kundkonverteringen.

Kom ihåg att du kan undervisa genom on-demand såväl som live-streaming.

Använd gratis innehåll för att lyckas med ditt videoföretag

En av anledningarna till att många företag använder gratis videoinnehåll är möjligheten att kunna samla in mer information om sina målkonsumenter. De som utnyttjar dina kostnadsfria provperioder är de som sannolikt är intresserade av vad du erbjuder.

Även om du erbjuder någon en gratis provperiod och de inte stannar kvar betyder det inte att det inte har resulterat i nya kunder. Människor har en tendens att berätta om vad de nyligen har sett för sina vänner och familj, vilket kan motivera dessa personer att kolla in ditt innehåll.


Här av några av de saker du bör tänka på när du erbjuder gratis innehåll:

Starta din gratis provperiod

Gratis provperioder är ett av de mest effektiva sätten att dra nytta av de leads du har genererat. Som nämnts ovan kan detta bara fungera om din målmarknad visar intresse för dina erbjudanden.

De kommer inte att tveka att spendera pengar efter gratis provperioden, så länge innehållet är värt priset.

Det är viktigt att ge kunderna möjlighet att ange sin betalningsinformation när de erbjuds gratisperioden. Det här alternativet förenklar processen när de bestämmer sig för att börja betala för dina tjänster. Den ideala varaktigheten för gratisperioden är ungefär två veckor.

Lika lite som att du inte kan få alla dina kunder ombord att bli månadsprenumeranter, kommer inte alla att spendera en hel månad på att testa ditt innehåll. De flesta användare tenderar att titta på dina videos i ett par dagar och utvärdera om de är intresserade.

Att hålla det kort kan uppmuntra kunder att ta sig tid att lära känna ditt videoinnehåll. Om det är tillgänglig för länge finns det ingen känsla av brådska, vilket kan leda till att de glömmer bort det.  

Erbjud gratis teaser-videos

Att erbjuda teaser-videos gratis introducerar ditt innehåll till din potentiella publik. Teasers bör ge en glimt av vad du erbjuder och lämna utrymme för spänning och nyfikenhet. Avsikten är att få dina potentiella prenumeranter sugna på dina kommande erbjudanden.

Det är ett effektivt sätt att övertyga dem att prenumerera på mer videoinnehåll. Den enda nackdelen med denna typ av erbjudande är att det inte kan generera leads. Entry-videos är ofta tillgängliga för alla, och de flesta tittar på dem utan att lämna sin kontaktinformation. Därför finns det inget sätt att nå ut till dem för uppföljning.

Upprätta en win-back provperiod för att stärka ert förhållande

Finns det något bättre sätt att marknadsföra din produkt än att visa upp alla dina nöjda kunder? Studier har visat att det är möjligt att vinna tillbaka dina kunder om du kontaktar dem eller gör en uppföljning.

Det är alltid möjligt att stärka relationen så länge du tar hänsyn till eventuella klagomål. Se till att diskutera problemen de hade med dig och hitta sätt att möta dem halvvägs.

Bara för att en kund har sagt upp sin prenumeration betyder det inte att de inte kommer tillbaka. Det kan finnas många anledningar till deras beslut, så ta detta som ett tillfälle att erbjuda en win-back provperiod.

Genom att erbjuda ytterligare en gratis provperiod kan du stärka förhållandet och annonsera vad som har förändrats sedan de lämnade din tjänst.

Här är andra skäl till varför det alltid är en bra idé att genomföra win-back-kampanjer:

  • Om du fortfarande har deras kontaktinformation i din databas skadar det aldrig att återkoppla till dem. Denna möjlighet till återkoppling gör att du kan uppdatera kunder eller de som registrerat sig och fallit bort från radarn, och upptäcka om de inte längre är aktiva eller gått vidare.
  • Det är alltid en bra idé att nå ut till tidigare prenumeranter om du har uppdaterat dina erbjudanden eller ändringar som är värda att ta del av.
  • Ta itu med dina abonnenters klagomål och värdesätt deras åsikt. På så sätt kan du minska antalet missnöjda kunder.

Att erbjuda win-back provperioder är det bästa sättet att stärka din relation med tidigare prenumeranter.

Erbjud rabattkuponger och attraktiva erbjudanden

Ingen vill ju missa att spara pengar på produkter och tjänster. Att locka potentiella kunder med attraktiva erbjudanden kan främja dina marknadsföring och generera leads.

Många företag implementerar rabatter på tjänster som har en hög efterfrågan för att öka engagemang och uppfattning av varumärket. Medan sociala medier ökar i populäritet kan organisk webbtrafik öka genom mun-till-mun. Att erbjuda spännande kampanjer och utdelningar kan exponentiellt stärka din publik.

Jämfört med resten av metoderna är detta enklare att implementera, vilket ger snabba resultat.

Om du vill lyckas i videobranschen kan du överväga att erbjuda följande:

  • Belöna dina månatliga prenumeranter med exklusivt videoinnehåll.
  • Erbjuda säsongsrabatter.
  • Erbjuda gratis provperioder till specifika kunder.

Genomförandet av kampanjer är oftast mer effektivt när det används i samband med marknadsföringstaktiker, t ex utlottningar på sociala medier.

Att vara värd för tävlingar via sociala medier kan uppmuntra fler att prenumerera på ditt nyhetsbrev eller dela din sida med omvärlden.

Håll dig uppdaterad

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få de senaste insikterna, strategierna och kampanjerna direkt till din inkorg.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Starta din kostnadsfria 14-dagars provperiod med Streampal